Vormingsaanbod verslavingszorg "Gamen & Gokken"

8/11/2018
9u30 tot 12u30

Spreker
Dimitri Das (Preventiewerker, CAD Limburg)
Locatie
CAW-huis (bovenste verdieping) Hofkwartier 23 te Herentals

Games zijn de dag van vandaag bijna niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het aanbod is zo groot en divers dat heel wat jongeren en (jong)volwassenen ertoe worden aangetrokken. Gamen wordt door deze groep gezien als een plezierige activiteit die zowel entertainment als ontspanning kan bieden. Daarnaast dragen games bij tot het leren van bepaalde vaardigheden.

Echter, voor sommigen kan gamen ook gevaarlijk worden wanneer de aantrekkingskracht te groot wordt. Gamen zorgt dan eerder voor spanning in plaats van ontspanning. Tijdens deze vorming krijgt u een scherper beeld van wat gamen kan inhouden, welke aantrekkingskracht gamen heeft, welke beloningsschema’s er spelen en waarom mensen blijven gamen. Verder krijgt u een antwoord op de vraag wanneer gamen problematisch wordt en welke mogelijke risico’s en nadelen hieraan verbonden zijn. Als laatste worden een aantal tips en tricks besproken om aan de slag te gaan rond dit thema.

De spreker zal tevens een tipje van de sluier oplichten over de link met gokken en de laatste cijfergegevens hieromtrent.